Alles over lenzen

We zetten de voordelen en de verschillende soorten voor je op een rij. Wil je advies of direct starten met het dragen van contactlenzen? Maak dan een afspraak voor het aanmeten van contactlenzen.

Maak afspraak

De voordelen

Contactlenzen bieden je in tal van situaties, zoals meer vrijheid, comfort en vooral een natuurlijke look. 

Meer bewegingsvrijheid

Geen last meer van je bril tijdens het sporten. Een bril kan soms in de weg zitten of afzakken tijdens het sporten. Met contactlenzen heb je daar geen last meer van en behoudt je scherp zicht!

Avondje uit? Ook hier zijn contactlenzen een goed alternatief voor een bril of af te wisselen met een bril.

Welke lenzen passen bij jou?

Behoud je natuurlijk uitstraling

Het kan zijn dat je graag een natuurlijke uitstraling wilt. Lenzen zijn dan een goede oplossing, omdat ze niet zichtbaar zijn. Zo kun je helemaal jezelf zijn en je ogen nog meer laten spreken. Lenzen komen ook van pas als je bril niet matched met één van je outfits.

Lenzen geven je een vrij zicht

Hoewel de meeste mensen wennen aan het zicht door een bril, kunnen anderen daar lastig aan wennen. Ben je iemand die zich daar behoorlijk aan ergert? Dan zijn lenzen een betere keuze voor jou. Ze bieden veel comfort en een heel vrij zicht.

Onze contactlensspecialisten helpen je graag verder

Lenzen kun je natuurlijk ook ideaal combineren met een bril! De hele dag lenzen in gehad, maar ’s avonds zin om voor de televisie te zitten met je bril op? Het kan! Of lijken lenzen je ideaal voor vakantie of sporten, maar wil je verder een bril dragen? Ook dat kan. Laat je adviseren door onze contactlensspecialisten. Maak dus snel een afspraak op onze site of bel 0512513495.

Welke lenzen passen bij mij?

Daglenzen

Bij daglenzen heb je elke dag een nieuw fris paar contactlenzen. Daglenzen zijn de meest gemakkelijke en hygiënische keuze voor jou ogen. Ze zijn ook ideaal wanneer je gevoelige ogen hebt. Daglenzen zijn bij uitstek geschikt om af te wisselen met een bril.

Daglenzen

Maandlenzen

Maandlenzen zijn een hele populaire keuze. In tegenstelling tot een daglens doe je met een setje maandlenzen ongeveer 30 dagen. Je hebt dus maar 12 setjes per jaar nodig. Ze zijn zeer flexibel en passen zich goed aan aan je oog, waardoor ze comfortabel zitten. Ze zijn zeer makkelijk in te zetten en weer uit te halen. En met de juiste vloeistof hou je ze heerlijk fris en schoon.

Maandlenzen

Multifocale lenzen

Wist je dat we ook multifocale lenzen hebben? Multifocale lenzen geven je ogen zowel veraf als dichtbij helder zicht. Je hebt dan dus geen aparte leesbril meer nodig. De lens wordt helemaal voorzien van een leesgedeelte en je eigen sterkte voor veraf. Multifocale lenzen geven je zo de vrijheid om de menukaart te lezen en prima ook in de verte te kijken.

Multifocale lenzen

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn ideaal als je overdag geen bril of lenzen wilt dragen. ’s Nachts worden je ogen gecorrigeerd en ’s ochtends doe je ze uit en kun je de hele dag scherp zien zonder bril of lenzen.

Nachtlenzen

De voordelen

  • Natuurlijke look
  • 100% bewegingsvrijheid
  • Je kan gewone zonnebrillen dragen
  • Geen beslagen of natgeregende bril meer

Vind je het idee van een lens in je oog best wel eng?

Het lijkt eng, maar dat is het absoluut niet! De meeste contactlensdragers hebben dit in een mum van tijd geleerd. In de winkel helpen onze contactlensspecialisten je hier uiteraard mee en we oefenen samen met jou tot het makkelijk lukt.

Beginnen met lenzen dragen?

Onze contactlenspecialisten helpen je om de beste lens voor jou te vinden. Maak nu een afspraak voor een lensaanmeting.

Maak afspraak

Zonder zorgen altijd de juiste lenzen, lenzenvloeistof en oogzorg met ons Lens Care Plan.

Het Lens Care Plan is een lensabonnement. Voor een vast bedrag per maand krijg je niet alleen je lenzen en vloeistof, maar ook elk half jaar een professionele oogcontrole. Zo heb je altijd voldoende lenzen op voorraad en krijg je de juiste zorg voor je ogen. Bekijk voordelen van het Lens Care Plan.