Nachtlenzen

Voor wie overdag geen bril of lenzen wil dragen. Maak een afspraak om te ontdekken of nachtlenzen bij je passen. 
Afspraak

Hoe werken nachtlenzen?

Je hoornvlies bestaat uit elastisch weefsel. Door hierop ’s nachts een nachtlens te plaatsen verandert de kromming van je hoornvlies. Dit proces duurt ongeveer zes uur. Wanneer je ’s morgens de nachtlens uithaalt blijft de kromming langdurig in dezelfde vorm staan. Daardoor kun je de hele dag scherp zien zonder bril of lenzen. Na verloop van tijd keert het hoornvlies weer terug naar zijn oorspronkelijke kromming, vandaar dat je iedere nacht je lenzen weer in moet doen.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Nachtlenzen zijn geschikt voor sterktes tot ongeveer -5.50. Dus plus-sterktes komen niet in aanmerking voor nachtlenzen. Wil je weten of jouw ogen geschikt zijn voor nachtlenzen, laat dan een nachtlensscreening doen. Bekijk de instructiefilmpjes voor het inzetten en uithalen van nachtlenzen.

Voordelen nachtlenzen

  • Overdag geen bril of lenzen in
  • Alle vrijheid om te sporten en zwemmen
  • Goede oplossing bij droge ogen of allergieën
  • Bewezen dat bij kinderen de sterkte minder snel achteruit gaat

Hoe Joep nachtlenzen ervaart

‘Ik voetbal graag en zwem veel met mijn grote vriend en dat kan nu zonder bril en ik zie steeds scherp, ook onder water."  — Joep

Wil je weten of nachtlenzen bij jou passen?

Maak dan een afspraak bij één van onze contactlensspecialisten.
Maak afspraak

Zonder zorgen altijd de juiste lenzen, lenzenvloeistof en oogzorg met ons Lens Care Plan.

Het Lens Care Plan is een lensabonnement. Voor een vast bedrag per maand krijg je niet alleen je lenzen en vloeistof, maar ook elk half jaar een professionele oogcontrole. Zo heb je altijd voldoende lenzen op voorraad en krijg je de juiste zorg voor je ogen. Bekijk voordelen van het Lens Care Plan.