Multifocale lenzen

Voor wie geen leesbril wil dragen. Maak een afspraak voor het aanmeten van lenzen om de mogelijkheden te ontdekken.

Maak afspraak

Hoe werken multifocale lenzen?

Een film kijken en tussendoor even een berichtje op je smartphone bekijken is de normaalste zaak van de wereld. Toch krijgen je ogen het vroeg of laat moeilijker met het wisselen tussen veraf en dichtbij. Multifocale contactlenzen vormen een mooie oplossing voor dit probleem. Multifocale lenzen hebben meerdere sterktes in één lens. Zo kan je scherp zien dichtbij, veraf en alles daartussen. De lens wordt voorzien van een leesgedeelte en je eigen sterkte voor veraf. 

Voor wie zijn multifocalelenzen geschikt?

De multifocale lenzen zijn er voor iedereen die moeite heeft met lezen. We zien dat ook lenzendragers rond hun 40ste vaak extra ondersteuning nodig hebben bij het lezen. Veel lenzendragers kiezen dan nog voor de leesbril. Maar dat is niet nodig. Want er zijn inmiddels ook multifocale contactlenzen. Met multifocale contactlenzen zie je op meerdere afstanden scherp. Veraf, dichtbij en alles daartussen. Multifocale contactlenzen zijn er als zachte daglenzen, zachte maandlenzen en harde contactlenzen.

Voordelen van multifocale lenzen

  • Altijd scherp zicht, op alle afstanden
  • Geen leesbril meer nodig 
  • Verkijgbaar als daglens, maandlens en harde lens

Wil je weten welke multifocale lenzen het beste bij jou passen?

Maak dan een afspraak bij één van onze contactlensspecialisten.

Maak afspraak

Zonder zorgen altijd de juiste lenzen, lenzenvloeistof en oogzorg met ons Lens Care Plan.

Het Lens Care Plan is een lensabonnement. Voor een vast bedrag per maand krijg je niet alleen je lenzen en vloeistof, maar ook elk half jaar een professionele oogcontrole. Zo heb je altijd voldoende lenzen op voorraad en krijg je de juiste zorg voor je ogen. Bekijk voordelen van het Lens Care Plan.