Lensaanmeten

Een lensaanmeting is de eerste stap als je wilt starten met het dragen van lenzen

Afspraak
Als je nog geen lenzen draagt dan is de eerste stap een lensaanmeting. Tijdens de lensaanmeting gaat onze contactlensspecialist op zoek naar de beste lens voor jou.

Hoe werkt de lensaanmeting?

De lensaanmeting door één van onze contactlensspecialiten duurt ongeveer 45 minuten. We beginnen altijd met een intake gesprek om je wensen en kijkgedrag in beeld te krijgen. Daarna gaan we met de meest geavanceerde apparatuur je ogen meten en je gezichtsscherpte bepalen. Om uiteindelijk tot een persoonlijk advies voor de juiste lenzen te komen. Een lensaanmeting bestaat uit de volgende stappen:
  • Intake gesprek
  • Voormeting 
  • Oogdrukmeting
  • Oogmeting
  • Bepaling gezichtsscherpte
  • Metingen voor lenspassing
  • Lens advies

Uitgebreide lensaanmeting

We onderzoeken je ogen heel uitgebreid, kijken naar de traanlaag, kliertjes van meiboom en je hoornvlies. We maken een gedetailleerde foto met wel 10.000 meetpunten, om zo goed de bolling van je oog in kaart te brengen. Het resultaat is de best passende lens voor jou!

Instructies, passen en controle

Na de lensaanmeting gaan we je nieuwe lenzen passen en uitproberen. Daarna krijg je instructies voor het inzetten en onderhouden van je lenzen. Veel van onze moderne lenzen kun je direct al de hele dag dragen, je ogen hoeven er dus niet eerst aan te wennen. Na een korte periode kom je nog een keer langs voor een controle. Tijdens de controle checkt de contactlensspecialist de sterkte, de pasvorm en de beweging van de lens op je oog. Hierbij is ons uitgangspunt: we zijn pas tevreden als jij ook helemaal tevreden bent over het zicht en comfort van je lens.

Wat zijn de kosten van een lensaanmeting?

De kosten voor een lensaanmeting verschillen per type lens:
  • Contactlensaanmeting €35,-
  • Starten met contactlenzen (LCP maandbedrag)
  • Starten met nachtlenzen (LCP maandbedrag + €100,-)
Tijdens de aanmeting krijg je lenzen mee op proef en controleren we de lenzen. Daarna bepalen we met je welke lenzen het beste bij jou passen.

Wil je starten met lenzen?

Maak dan nu een afspraak voor een contactlens aanmeting

Maak afspraak

Zonder zorgen altijd de juiste lenzen, lenzenvloeistof en oogzorg met ons Lens Care Plan.

Het Lens Care Plan is een lensabonnement. Voor een vast bedrag per maand krijg je niet alleen je lenzen en vloeistof, maar ook elk half jaar een professionele oogcontrole. Zo heb je altijd voldoende lenzen op voorraad en krijg je de juiste zorg voor je ogen. Bekijk voordelen van het Lens Care Plan.