Myopie management

Een fancy woord waarmee we in de optiek zeggen hoe we proberen te voorkomen dat kinderogen verder achteruitgaan.

Lees hieronder alles over myopie management of maak een afspraak.

Maak afspraak voor gratis voorlichting

Wat is myopie management?

Bij myopie management proberen we met speciale lenzen, brillenglazen en lifestyle advies ervoor te zorgen dat kinderogen niet verder achteruitgaan. Zo zijn kinderogen zijn nog in de groei en met deze methode beïnvloeden we de groei zodanig dat we de (verkeerde) groei van de ogen afremmen. Ook verkleinen we hiermee het risico op oogproblemen op latere leeftijd.

Waarom is myopie management belangrijk?

Myopie management is belangrijk omdat we daarmee de toename van de min-sterkte bij kinderen kunnen remmen. Hiermee verkleinen we het risico op oogproblemen op latere leeftijd.

Hoewel bijziendheid op zich niet gevaarlijk is. Het kan wel sterk toenemen, omdat kinderen in de groei zijn. De meeste achteruitgang vindt plaats bij kinderen tussen de 6 en 16 jaar. Ook heeft één op de vijf kinderen tegenwoordig kans op hoge bijziendheid en heeft daarmee een verhoogd risico op ernstige oogproblemen (zoals glaucoom of netvliesaandoeningen) op latere leeftijd.

 

Hoe rem je bijziendheid bij kinderen?

Bijziendheid remmen kan door:

  1. Lifestyle advies (20-20-2 regel)
  2. Speciale glazen
  3. Speciale contactlenzen
  4. Atropine oogdruppels (via oogarts)

Veelgestelde vragen

Welke behandeling is het meest geschikt voor mijn kind?

Om te bepalen wat het meest geschikt is voor jouw kind, kun je terecht bij onze specialisten. Dat zijn optometristen die gespecialiseerd zijn in myopie-management. Ook geven ze je graag gratis voorlichting, met uitleg en advies over lifestyle en de behandelmethodes. 

Als tijdens de gratis voorlichting blijkt dat je kind risico loopt, kun je daarna een afspraak maken voor een kinderoogonderzoek. Tijdens het onderzoek controleren we in anderhalf uur de ogen van je kind dan super zorgvuldig. Tijdens dit onderzoek stellen we vast welke behandeling het beste bij jou kind past en bespreken we het vervolgtraject. Het kinderoogonderzoek kost €78,-. 

De achteruitgang van de ogen van je kind remmen?

Maak dan een afspraak voor 'myopie remmen: gratis voorlichting'. Want hiermee adviseren we je over de mogelijkheden en vervolgstappen!

Maak afspraak voor gratis voorlichting