Contactinformatie Maak een afspraak Bestel lenzen menu

Lenzen voor kinderen

Vanaf 8 jaar zijn kids klaar voor lenzen

Kinderen zijn meestal vanaf een jaar of 8 zover dat ze zelf hygiënisch met lenzen kunnen omgaan. Dus wil jouw kind graag lenzen of lijkt het je gewoon fijner, dan zijn er voldoende mogelijkheden. Tegenwoordig kiezen de meeste ouders voor daglenzen. Die kan je kind elke dag dragen, maar ze kunnen natuurlijk ook heel goed worden afgewisseld met een bril. Bijvoorbeeld voor tijdens het sporten.

Eerste stap is bepalen of de ogen geschikt zijn voor lenzen

We gaan eerst kijken of de ogen geschikt zijn voor lenzen, dit gebeurt bij de optometrist. Als de ogen geschikt zijn, bepalen we welke lenzen het beste bij het kind passen. Daarna krijgt hij of zij een uitgebreide instructie over het omgaan met lenzen, hoe je ze in moet zetten en weer kunt uithalen etc.

Lenzen die de achteruitgang van de ogen helpen beperken

Op dit moment is al een kwart van de 13-jarigen in Nederland bijziend. Dit is op zich niet gevaarlijk. Echter, vooral bij jongeren is bijziendheid vaak sterk progressief. De grootste progressie vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar oud. 1 op de 5 loopt risico op ontwikkeling van hoogbijziendheid en ernstige oogproblemen op latere leeftijd. Er zijn ook lenzen die de achteruitgang van de ogen helpen te beperken. Kijk voor meer informatie op onze pagina over bijziend bij kinderen.

Wil jij en je kind meer weten over lenzen? Kom dan langs in onze winkel voor gratis voorlichting en advies of maak een afspraak met een de optometrist voor een lensscreening.

Afspraak maken

maak een afspraak
Like onze pagina op facebook