Contactinformatie Maak een afspraak Bestel lenzen menu

Onderzoek Samenwerking ogen

Sommige problemen laten zich niet omschrijven als een oogprobleem, maar kunnen wel veroorzaakt worden doordat ogen niet goed samenwerken. Je ogen werken normaal samen, dit heet binoculair zien. Is daar iets in verstoord dan kun je last hebben van:

Deze klachten worden asthenopie genoemd. Heb jij last één van deze klachten, laat dan je ogen eens onderzoeken door de optometrist.

Wat doet de Optometrist

De optometrist gaat verschillende oogonderzoeken doen, waaronder een uitgebreide oogmeting, onderzoek naar de samenwerking van de ogen met een hele serie aan testen, waarbij soms een oog wordt afgedekt en waar je naar verschillende objecten moet kijken. Ook doen wij een cycloplegische meting waarbij gebruik wordt gemaakt van druppels.

Oogonderzoek samenwerking van de ogen

Het onderzoek bestaat uit twee delen, de optometrist zal in de eerste afspraak uitgaan van een oogmeting, samenwerking van de ogen en een cycloplegische meting. Als er toe aanleiding is kan er een tweede onderzoek gepland worden waarbij wij vooral ons concentreren op Fixatie Disparatie. Het onderzoek ziet er als volgt uit:

  • Voorgesprek
  • Autorefractie
  • Oogmeting
  • Bepaling gezichtsscherpte
  • Onderzoek naar de samenwerking van de ogen
  • Nabespreking en advies

De optometrist geeft uitleg over je klachten en geeft advies over vervolgstappen, dit kunnen speciale brillenglazen zijn, contactlenzen of visuele training of je wordt verwezen naar een orthoptist of Cesar-therapeut. Ook kan de optometrist adviseren om nog een tweede onderzoek uit te voeren.

Afspraak Onderzoek Samenwerking ogen

 

Dit onderzoek kan uit twee afspraken bestaan. Het eerste Onderzoek Samenwerking Ogen kost € 79,-.

Afhankelijk van de resultaten hieruit, kan een vervolgonderzoek worden afgesproken.

Bij aanschaf van een bril of glazen worden de kosten van de oogmeting (onderdeel van het onderzoek) verrekend en betaalt u slechts € 49,00.

Plan je afspraak online of bel 0512 513495.

Maak een afspraak
Like onze pagina op facebook