Contactinformatie Maak een afspraak Bestel lenzen menu

Optometrisch onderzoek

Optometrisch onderzoek wordt aangeraden als je klachten hebt met je ogen of twijfelt aan je zicht, of als je last hebt van hoofdpijn, duizeligheid, leesproblemen, concentratieproblemen of fixatie disparatie.

Er zijn verschillende soorten optometrisch onderzoek:

  • de gezondheid van je ogen
  • de samenwerking van je ogen
  • droge ogen onderzoek

Het optometrisch onderzoek bestaat uit een vragenlijst, diepgaand onderzoek en de analyse van onze optometrist. Hierbij kunnen we gebruik maken van de OCT-scan en/of je ogen druppelen. Weet je niet welk onderzoek je nodig hebt, bel dan gerust even naar ons, zodat we kunnen bepalen voor welk onderzoek je nodig hebt.

Onderzoek naar de gezondheid van jouw ogen

Goed zicht is belangrijk. Verlies van gezichtsvermogen kan vaak worden voorkomen als een oogaandoening in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt en behandeld. Daarom is het van belang regelmatig je ooggezondheid te laten controleren en problemen tijdig te signaleren. Dit kan met het OogGezondheidsOnderzoek. Lees verder…

Onderzoek naar de samenwerking tussen jouw ogen (binoculair zien)

Sommige problemen laten zich niet omschrijven als een oogprobleem, maar kunnen wel veroorzaakt worden doordat ogen niet goed samenwerken. Je ogen werken normaal samen, dit heet binoculair zien. Lees verder…

Droge ogen onderzoek

Heb je last van droge ogen of juist tranende ogen, geïrriteerde, rode of jeukende ogen? Of toename van deze klachten in de loop van de dag, dan kan het droge ogenonderzoek de oorzaak van de klachten achterhalen. Lees verder…

Wij maken gebruik van de OCT-scan

OCT staat voor Optical Chorence Tomography. Het is een apparaat waarmee wij een soort MRI-scan van je ogen kunnen maken. De 3D beelden laten de dwarsdoorsnede van het netvlies, oogzenuw en voorste oogsegment zien. De optometrist beoordeelt deze beelden en kan zo vaststellen of er sprake is van oogziekten of andere afwijkingen.

De optometrist kan je ogen druppelen

Tijdens het onderzoek kunnen je ogen worden gedruppeld. Wij gebruiken twee verschillende diagnostische oogdruppels:

  • Tropicamide, deze druppels zorgen ervoor dat de pupil zich verwijdt.
  • Cyclopentolaat, deze druppels zorgen voor verwijding van de pupil en hierbij wordt ook de accommodatie stilgelegd. Deze druppels worden bij kinderen altijd bij de eerste oogmeting gebruikt. Afhankelijk van leeftijd worden deze druppels ook bij onderzoek naar de samenwerking van ogen gebruikt.

Door diagnostische oogdruppels wordt je zicht tijdelijk wazig. Het is niet verstandig om zelf te gaan autorijden direct na het onderzoek. Neem ook een zonnebril of pet mee om je ogen te beschermen tegen fel licht. Na een paar uur zijn de oogdruppels helemaal uitgewerkt en keert je zicht terug naar normaal.

Afspraak Ooggezondheidsonderzoek

Het Ooggezondheidsonderzoek kost € 78,00.

Bij aanschaf van een bril,  glazen of bij een lensaanmeting wordt de prijs van de oogmeting € 29,- (onderdeel van het onderzoek) verrekend.

Plan je afspraak online of bel 0512 513495.

Maak een afspraak
Like onze pagina op facebook