Contactinformatie Maak een afspraak Bestel lenzen menu

Glaucoom

Glaucoom is een ziekte van het oog waarbij schade aan de zenuwvezels en de oogzenuw ontstaat. Meestal door een verhoogde oogdruk. Het gevolg hiervan is dat je uitval krijgt in je gezichtsveld.

De beschadiging van de oogzenuw verloopt vaak traag en pijnloos en daardoor wordt de uitval van het gezichtsveld pas opgemerkt als die echt duidelijk wordt. Deze ziekte is erg verraderlijk en kan bij het onbehandeld laten tot tunnelzicht of zelfs blindheid leiden.

Glaucoom komt veel voor

Helaas is deze aandoening niet zeldzaam maar komt voor bij 2 op de 100 mensen boven de 40 jaar. Hoe hoger de leeftijd des te hoger het aantal mensen met glaucoom. Ook als in de familie glaucoom voorkomt verhoogt dit de kans op dat jij glaucoom krijgt aanzienlijk. Ziektes als diabetes, hypertensie, hypercholesterolemie en ook roken verhogen de risico op glaucoom.

Constateren glaucoom

Als je boven de 40 bent dan raden wij je aan om een ooggezondheid-analyse uit te laten voeren. Zeker als je in de risicogroep valt, is 1 keer per jaar aan te raden. Daardoor kunnen wij de resultaten naast elkaar leggen en bij glaucoom vroegtijdig ingrijpen.

Afspraak Eye Check Plus

De Eye Check Plus kost € 79,00.

Bel voor meer informatie of een afspraak 0512 513495.

neem contact op
Like onze pagina op facebook