Contactinformatie Maak een afspraak Bestel lenzen menu

Glaucoom

Glaucoom is een ziekte van het oog waarbij schade aan de zenuwvezels en de oogzenuw ontstaat. Dit kan veroorzaakt worden door een te hoge oogdruk. Het gevolg hiervan is dat er een verstoring plaatsvindt tussen de signalen naar je hersenen en dit leidt tot uitval in je gezichtsveld.

De beschadiging van de oogzenuw verloopt vaak traag en pijnloos en daardoor wordt de uitval van het gezichtsveld pas opgemerkt als die echt duidelijk wordt. Deze ziekte is erg verraderlijk en kan bij het onbehandeld laten tot tunnelzicht of zelfs blindheid leiden.

Wij adviseren dan ook boven je 40 om je ogen met een preventief ooggezondheidsonderzoek te laten onderzoeken.

Glaucoom komt veel voor

Helaas is deze aandoening niet zeldzaam maar komt voor bij 2 op de 100 mensen boven de 40 jaar. Hoe hoger de leeftijd des te hoger het aantal mensen met glaucoom. Ook als in de familie glaucoom voorkomt verhoogt dit de kans op dat jij glaucoom krijgt aanzienlijk. Ziektes als diabetes, hypertensie, hypercholesterolemie en ook roken verhogen de risico op glaucoom.

Wat doet de optometrist

Als je boven de 40 bent dan raden wij je aan om een preventief ooggezondheidsonderzoek uit te laten voeren. Zeker als je in de risicogroep valt, is 1 keer per 2 jaar aan te raden. De optometrist meet de oogdruk, beoordeelt de oogzenuw en de dikte van de zenuwlaag. Ook meten wij het gezichtsveld, de gezichtsscherpte en de dikte van het hoornvlies. Wanneer erbij dit onderzoek afwijkingen constateren geven wij je gericht advies. Dit kan zijn om over twee jaar weer voor controle te komen of wij kunnen je verwijzen naar oogarts of huisarts.

Afspraak Ooggezondheidsonderzoek

Het Ooggezondheidsonderzoek kost € 78,00.

Bij aanschaf van een bril,  glazen of bij een lensaanmeting wordt de prijs van de oogmeting € 29,- (onderdeel van het onderzoek) verrekend.

Plan je afspraak online of bel 0512 513495.

Maak een afspraak
Like onze pagina op facebook