Contactinformatie Maak een afspraak Bestel lenzen menu

Diabetes

Heb je diabetes dan moeten je ogen regelmatig worden gecontroleerd. Diabetes kan namelijk retinopathie veroorzaken wat een aantasting is van het netvlies en tot blindheid of slechtziendheid kan leiden. De meeste mensen met DM type 1 en type 2 krijgen hier een milde of ernstige vorm van tussen de 30 en 65 jaar.

Als diabetische retinopathie in een vroeg stadium wordt ontdekt kan met de huidige behandelmethoden de oogziekte tot stilstand worden gebracht, vertraagd of verminderd worden. Klachten die je zou kunnen hebben zijn wazig zien, vervormd zicht of het zien van vlekken.

Laat daarom regelmatig de ogen (eenmaal per jaar) controleren door een van onze optometristen met het ooggezondheidsonderzoek.

Wat doet de optometrist

De optometrist bekijkt periodiek met een OCT-scan en een fundusfoto (een scan en foto van het netvlies) of er aantasting te zien is aan het netvlies. Wij leggen de beelden bij elke controle vast in jouw klantdossier en kunnen zo vergelijkingen maken en veranderingen snel constateren. Indien nodig kunnen wij je verwijzen naar oogarts of huisarts.

Afspraak Ooggezondheidsonderzoek

Het ooggezondheidsonderzoek kost € 79,00.

Bij aanschaf van een bril of glazen worden de kosten van de oogmeting (onderdeel van het onderzoek) verrekend en betaalt u slechts € 49,00.

Plan je afspraak online of bel 0512 513495.

Maak een afspraak
Like onze pagina op facebook