Contactinformatie Maak een afspraak Bestel lenzen menu

Cataract – Staar

Staar of cataract is een van de bekendste oogziekten. De ooglens wordt in de loop van ons leven een beetje minder helder waardoor het zicht vertroebelt. Meestal krijgt je daar op latere leeftijd mee te maken. Hoe ouder je wordt hoe meer cataract een belemmering kan worden bij het goed kunnen zien. Bijvoorbeeld dat je meer last krijgt van de koplampen van tegenliggers.

Wat doet de optometrist

De optometrist zal via het ooggezondheidsonderzoek bekijken in welk stadium de staar bij jou is. Bij beginnende staar is slechts een klein deel van het zicht is aangetast, je kunt dan je gezichtsscherpte verbeteren met een bril, vergrootglas of extra verlichting. Jaarlijkse controle blijft dan wel aan te raden, zodat we het ziektebeeld kunnen blijven volgen.

Als staar je dagelijks functioneren beïnvloed kan de optometrist je verwijzen naar de oogarts, gegevens omtrent het onderzoek van de optometrist zullen direct meegestuurd worden. Want er bestaan geen medicijnen tegen staar. Een operatie waarbij de troebele ooglens wordt vervangen door een nieuwe lens is op dit moment de enige effectieve behandeling.

Afspraak Ooggezondheidsonderzoek

Het ooggezondheidsonderzoek kost € 79,00.

Bij aanschaf van een bril of glazen worden de kosten van de oogmeting (onderdeel van het onderzoek) verrekend en betaalt u slechts € 49,00.

Plan je afspraak online of bel 0512 513495.

Maak een afspraak
Like onze pagina op facebook