Contactinformatie Maak een afspraak Bestel lenzen menu

Cataract – Staar

Staar of cataract is een van de bekendste oogaandoeningen. De ooglens wordt in de loop van ons leven een beetje minder helder waardoor het zicht vertroebelt. Meestal krijgt je daar op latere leeftijd mee te maken. Hoe ouder je wordt hoe meer cataract een belemmering kan worden bij het goed kunnen zien. Bijvoorbeeld dat je meer last krijgt van de koplampen van tegenliggers.

Wat doet de optometrist

De optometrist zal via het ooggezondheidsonderzoek bekijken in welk stadium de staar bij jou is. Bij beginnende staar is slechts een klein deel van het zicht is aangetast, je kunt dan je gezichtsscherpte verbeteren met een bril, vergrootglas of extra verlichting. Wij adviseren als je terug te komen bij toename van de klachten.

De oorzaak van slecht zicht

Bij slechter zicht wil je graag weten wat de oorzaak is. Wordt het veroorzaakt door staar of zijn er andere of een combinatie van oorzaken aan te wijzen? Wanneer je een preventief OogGezondheidsOnderzoek laat uitvoeren, krijg je antwoord van onze optometrist en goed advies over mogelijke oplossingen en behandeling. Dit geeft jou rust en duidelijkheid.

Heb je twijfel of je met jouw zicht een rijbewijsverlenging krijgt? Laat dan ook je ogen preventief controleren met het OogGezondheidsOnderzoek.

Als staar je dagelijks functioneren beïnvloed kan de optometrist je verwijzen naar de oogarts, gegevens omtrent het onderzoek van de optometrist zullen direct meegestuurd worden. Want er bestaan geen medicijnen tegen staar. Een operatie waarbij de troebele ooglens wordt vervangen door een nieuwe lens is op dit moment de enige effectieve behandeling.

Afspraak Ooggezondheidsonderzoek

Het Ooggezondheidsonderzoek kost € 78,00.

Bij aanschaf van een bril,  glazen of bij een lensaanmeting wordt de prijs van de oogmeting € 29,- (onderdeel van het onderzoek) verrekend.

Plan je afspraak online of bel 0512 513495.

Maak een afspraak
Like onze pagina op facebook