Goed zicht is belangrijk. Verlies van gezichtsvermogen kan vaak worden voorkomen als een oogaandoening in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt en behandeld. Daarom is het van belang om bij klachten je ooggezondheid te laten controleren door de optometrist. Zo signaleren we problemen tijdig.
Sandra van Bangma Optiek
Wanneer moet ik contact met jullie opnemen?
Maak een afspraak bij de optometrist voor een Ooggezondheidsonderzoek bij één van de volgende klachten:
Wazig of dubbel zien
Vermoeide ogen
Branderige, jeukende of geïrriteerde ogen
Last van de ogen bij lezen of beeldschermwerk
Hoofdpijn
Moeite met scherpstellen
Pijn in of rond de ogen
Vlekjes of draadjes die voor het beeld drijven
Hoe werkt het ooggezondheidsonderzoek?
Tijdens het onderzoek screenen we jouw ogen op de meest voorkomende oogaandoeningen zoals: macula degeneratie, diabetische retionapthie, glaucoom, staar en droge ogen. Afhankelijk van je situatie en behoefte kijkt de optometrist welke onderzoeken nodig zijn. Het onderzoek duurt ongeveer 60 minuten. Een ooggezondheidsonderzoek stemmen we altijd af op de klacht of vraag. Een standaard ooggezondheidsonderzoek bestaat uit de volgende stappen:
Voorgesprek
Voormeting
Oogdrukmeting
Oogmeting
Bepaling gezichtsscherpte
Beoordeling ooglens en hoornvlies
Beoordeling macula en papil in het netvlies
Passend advies
Let op! Tijdens het onderzoek kunnen je ogen worden gedruppeld. Hierdoor zal jouw zicht tijdelijk wazig zijn, het dan ook niet verstandig om zelf te gaan autorijden direct na het onderzoek. Neem ook een zonnebril of pet mee om je ogen te beschermen tegen fel licht.
Roy van Bangma Optiek
Wat kost een ooggezondheidsonderzoek?
Een ooggezondheidsonderzoek kost €78,-. Bij aanschaf van een bril, glazen of lenzen verrekenen we de kosten van de oogmeting (onderdeel van dit onderzoek) twv. €29,-.
Wat is het verschil met een reguliere oogmeting?
Bij een reguliere oogmeting meet de opticien de juiste sterkte voor een bril. Bij het Ooggezondheidsonderzoek gaan we een stapje verder en onderzoekt de optometrist met gespecialiseerde apparatuur de gezondheid van je ogen.
Hoe vaak moet je je ooggezondheid laten controleren?
Het is verstandig om je ogen bij klachten te laten controleren. Vooral op latere leeftijd, vanaf ongeveer 40 jaar, gaan klachten en oogaandoeningen een belangrijkere rol spelen.
Wat gebeurt er na het ooggezondheidsonderzoek?
De optometrist bespreekt aan het eind van de afspraak de bevindingen met je. En komt met een kijkoplossing, uitleg of advies om je klachten te verhelpen. Indien nodig verwijst de optometrist je door naar je huisarts of oogarts.
Roy van Bangma Optiek
Wil je weten of je ogen gezond zijn of hoe je van je klachten afkomt?
Maak dan een afspraak voor een ooggezondheidsonderzoek