De samenwerking van de ogen wordt ook wel binoculair zien genoemd. Binoculair zien kan door vele oorzaken verstoord zijn. Met specifieke meetmethoden en testen beoordelen onze optometristen of er sprake is van een onjuiste oogsamenwerking. Een onjuiste oogsamenwerking kan allerlei klachten als gevolg hebben. Zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeide ogen en dubbelzien.
Wanneer moet ik contact met jullie opnemen?
Wanneer je één of meerdere van onderstaande klachten hebt is een onderzoek naar de samenwerking van je ogen aan te raden:
Leer-, schrijf- en leesproblemen in allerlei hoedanigheden
Vermoeden van dyslexie en/of dyscalculie
Hoofdpijn/Migraine
Evenwichtsproblemen
Whiplash
Lichtgevoeligheid
Problemen met gewenning van bril
Problemen met multifocale bril
Hoe werkt het onderzoek naar de samenwerking van de ogen?
Onze optometristen onderzoeken de samenwerking van de ogen met specifieke meetmethoden en testen. Hiermee beoordelen we of er sprake is van een verstoorde oogsamenwerking of dat er een accommodatiestoornis is (bijvoorbeeld een spierverkramping in het oog). Tijdens het onderzoek gebruiken we mogelijk oogdruppels die de oogspier ontspannen. Hiermee beoordelen we of er sprake is van een spierverkramping in het oog.
Het onderzoek bestaat uit de volgende stappen:
Voorgesprek
Voormeting
Druppelen indien nodig
Oogmeting
Bepaling gezichtsscherpte
Onderzoek samenwerking ogen
Nabespreking en passend advies
Let op! Tijdens het onderzoek kunnen je ogen worden gedruppeld. Hierdoor zal jouw zicht tijdelijk wazig zijn, het is dan ook niet verstandig om zelf te gaan autorijden direct na het onderzoek. Neem ook een zonnebril of pet mee om je ogen te beschermen tegen fel licht.
Wat kost een onderzoek naar de samenwerking van de ogen?
Een onderzoek naar de samenwerking van de ogen kost €78,-. Bij aanschaf van een bril, glazen of lenzen verrekenen we de kosten van de oogmeting (onderdeel van dit onderzoek) twv. €29,-.
Wat gebeurd er na het onderzoek?
Aan het eind van het onderzoek bespreekt de optometrist de bevindingen met je en komt met een kijkoplossing, uitleg of advies om je klachten te verhelpen. Indien nodig wordt je verwezen naar de huisarts, oogarts of orthoptist.
Wil je weten of de samenwerking van je ogen in orde is?
Bel ons dan voordat je een afspraak maakt. We bespreken dan je klachten en vertellen hoe we dit het beste kunnen onderzoeken.