Contactinformatie Maak een afspraak Bestel lenzen menu

Implantlenzen

Refractiechirurgie is een verzamelterm voor behandelingen die te maken hebben met de correctie van je ogen. Je kunt het eigenlijk zien als ooglaseren of implantlenzen.

voorzetlensBij de implantlens wordt er een kunstlens achter de eigen ooglens en regenboogvlies geplaatst. Die zorgt ervoor dat je scherp ziet zonder bril of contactlenzen.Er zijn twee soorten lenzen die kunnen worden geplaatst en dat hangt af van jouw leeftijd.

De voorzetlens

Een voorzetlens is een lens die in het oog wordt geïmplanteerd, vóór de eigen ooglens. De eigen ooglens blijft dus gewoon zitten. Dit zorgt voor goed zicht in de verte. Voorzetlenzen zijn geschikt voor mensen tussen de 20 en 55 jaar en is met name een uitkomst voor jonge mensen met hoge sterktes en/of hoge cilinders in het oog. Tijdens dit onderzoek bekijken ze onder andere of er voldoende ruimte in het oog is om voorzetlenzen te plaatsen. De behandeling is omkeerbaar; indien gewenst kan de voorzetlens weer uit het oog gehaald worden.

Vervanglenzen

Vervanglenzen worden ingebracht ter vervanging van de eigen ooglens. Deze vorm van refractiechirurgie passen wij toe vanaf het 50e levensjaar. Vanaf deze leeftijd wordt de ooglens stugger en ontstaan vaak leesklachten. Na de behandeling heb je geen bril of lenzen meer nodig voor dichtbij, de tussenafstand en veraf. Tevens is het een goede oplossing bij cataract/staar.

vervanglens

Om te beoordelen welke type lens het beste bij uw wensen en behoefte past, kijken we naar uw persoonlijke situatie zoals werkzaamheden, hobby’s en eisen ten aanzien van ver- en of dichtbij zien. In het vooronderzoek voegen wij de eigenschappen en conditie van uw ogen samen met uw persoonlijke wensen.

Bij sommige zorgverzekeraars kun je een vergoeding krijgen voor  ooglaseren, voorzetlenzen of vervanglenzen. Klik hier voor het complete overzicht.

Like onze pagina op facebook