Brillentrends 2024

Van kleurrijk tot randloos, van retro tot minimalistisch; we hebben de nieuwste brillentrends voor 2024 weer voor je op een rij gezet.

Bekijk de nieuwste trends op onze site en laat je daarnaast inspireren. Liever hulp van een van onze stijladviseurs? Maak dan een afspraak!

Op zoek naar zonnebrillen trends voor 2024? Lees dan hier verder

Maak afspraak
Elk jaar zijn wij opzoek naar de brillentrends voor het volgende jaar. Dit doen wij door beurzen te bezoeken, modebladen te bekijken en ook nieuwe brillen te vinden. Want zo komen wij erachter wat de brillentrends voor het komende jaar worden. De brillentrends die wij voor 2024 verwachten zijn:  
  1. Kleurrijk
  2. Randloos
  3. Retro
  4. Minimalistisch design
  5. Fashion tints in de glazen
Lees hieronder verder hoe de trend zich uit, bekijk voorbeelden en laat je inspireren!

Kleur je wereld!

Prachtige kleurrijke brillen zijn in 2024 in de mode. Felle kleuren en zachte tinten geven je een vrolijke look. Paars, groen, rood, roze, blauw of schitterende cominaties hiervan zijn bijvoorbeeld helemaal hot. Deze kleuren zijn ook goed te combineren met de kleding van nu. Kleurrijke brillen zijn niet alleen in kunststof maar ook in metaal te krijgen. Monturen van Theo, Woow en Dutz zijn kleurrijke brillen waar we blij van worden.

Kleurrijke brillen bekijken

Less is more met randloze brillen

Onzichtbare randen, ook wel randloos of montuurloos genoemd, worden een grote hit in 2024. Randloze brillen leggen het accent op je gezicht en geven je daarnaast een frisse look. Combineer het bijvoorbeeld met een fashion tint en maak je stijl helemaal af. Merken zoals Dita, Coblens, Oakley, Silhouette en Lindberg bieden randloze brillen. Bekijk ze door op de knop hieronder te klikken.

Randloze brillen bekijken

De vintage vibe van retro brillen

Retro brillen zijn nog steeds van grote invloed op het modebeeld van nu. Zo gaan brillen geïnspireerd door de jaren ‘70 en ‘80 in 2024 een grotere rol spelen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een pilotenbril of een verfijnde ronde bril in metaal, titanium of kunststof. Maar ook hoekige, bold en oversized brillen vallen goed in de smaak. Met merken zoals Andy Wolf, Ray Ban, Coblens en Garrett Leight heb je altijd een hippe retro brillen van nu. 

Retro brillen bekijken

Minimalistische monturen voor verfijnde eenvoud

Ook minimalistische monturen met een dunne rand van titanium zijn populair. Zo zijn ze zowel in een moderne- als retro stijl te verkrijgen en leggen hun aandacht op de eenvoud en strakke lijnen. Bijvoorbeeld monturen van Lindberg, Andy Wolf en Dita zijn merken met minimalistische brillen en prachtige details.

Minimalistische brillen bekijken

Glazen in de spotlight met fashion tints

Brillenglazen met modetinten zijn de nieuwste trend in de wereld van brillen. Dit is perfect te combineren met een retro of randloze bril. Zo zijn Roze, groen, blauw en oranje veel gekozen kleuren en geven je bril een eigen twist. Of je nu gaat voor een subtiel kleurtje of een gedurfde opvallende tint: modetinten in brillenglazen zorgen ervoor dat je er altijd trendy uitziet! Maak daarom een afspraak om te kijken welke tint het beste bij jouw bril past.

Benieuwd welke trend het beste bij jou past?

Van kleurrijk tot randloos, van retro tot minimalistisch; we hebben voor elke stijl en gelegenheid een passend montuur. Meer brillentrends 2024 bekijken? Dus maak snel een afspraak voor een persoonlijk montuur stijladvies met één van onze stijladviseurs en laat je inspireren.

Maak afspraak