Contactinformatie Maak een afspraak Bestel lenzen menu

Nieuwe collega per 1 juli: Roy Bangma

“Vroeger was ik al in de winkel te vinden, dan hielp ik mijn opa en vader met het maken van brillen, want ik ben best handig. Toch was het in eerste instantie niet mijn bedoeling om de optiekwereld in te gaan.

Het vak is mij met de paplepel ingegoten, toch koos ik in eerste instantie voor een studie Small Business en Retail Management. Tijdens  de studie kwam ik erachter dat die te theoretisch voor mij was. Ik wil met mensen bezig zijn, zorg verlenen en mensen blij maken, dat kan als optometrist. Want bij ooggezondheid komt heel veel kijken en het is een erg boeiend vak.

Tijdens mijn studie optometrie heb ik stage gelopen bij verschillende optiekzaken en bij de oogkliniek Oog & Welzijn in Dokkum. Na mijn opleiding ben ik bij OMC Hanzekliniek in Groningen als optometrist aan de slag gegaan. Dat ik nu bij mijn ouders in de winkel werk is in een stroomversnelling geraakt doordat Bangma Optiek het steeds drukker heeft en omdat Edwina en Baukje een kindje verwachten en beiden met verlof gaan. Voor onze klanten ben ik wel een nieuw gezicht, voor het team niet want ik help achter de schermen al  langer mee.

Bij Bangma Optiek zul je me vooral treffen op het gebied van oogzorg: zo zal ik oogmetingen verrichten, contactlenzen aanmeten en controles uitvoeren. De oogsamenwerking controleren bij scheel zien, hoofdpijn klachten en ooggezondheidsonderzoeken uitvoeren. Daarnaast ga ik mij inzetten op een compleet nieuw gebied namelijk Myopie Management. Er is een enorme toename van bijziendheid onder kinderen en met Myopie Management willen wij hier iets aan doen. Wij geven over langere tijd sturing en voorlichting aan ouders en kinderen om verdere achteruitgang van de ogen te voorkomen. Een geheel nieuw vakgebied dat enorm in ontwikkeling is.

Met de ervaring van mijn ouders en mijn eigen nieuwste kennis, kan ik een bijdrage leveren aan Bangma Optiek. Het fijne hier is dat ik alle tijd mag nemen, dat we werken aan de beste en mooiste kijkoplossing voor onze klanten en écht kwaliteit kunnen bieden. Bovendien is het een heel fijn en gezellig team met veel vakkennis waarbij ik me helemaal thuis voel. Toch wil ik mijzelf niet beperken en werk daarom ook bij Woldringh Optiek in Groningen. Ik wil van alles leren en hou bijvoorbeeld van filosofie en geschiedenis, motorrijden en snowboarden.

Met een gave bril zul je mij niet zien en ook heb ik geen lenzen nodig want mijn passie ligt bij mooie zonnebrillen en hiervan hebben ze er bij Bangma Optiek genoeg.

Graag tot ziens bij een oogonderzoek of in de winkel.”

Roy Bangma

Like onze pagina op facebook